Aprendre teatre
Formació teatral

Aprendre Teatre a les Escoles

A Escenaviva som professionals del teatre tant sobre l’escenari com dins l’ensenyament d’arts escèniques i dintre de la nostra proposta de formació teatral, oferim tallers de teatre per crèixer com a persones. 

Les bondats d’aprendre Teatre

El Teatre no és només un art escènic, com ara la música o la dansa: És també el camí per comprendre, gestionar i comunicar les emocions humanes i representatiu de les seves relacions.

És per això que l’acte teatral serveix no només com a divertiment del que ho fa i del que ho contempla, sino que també constitueix una eina humanística de coneixement d’un mateix i dels altres, que convida a reflexionar sobre les pròpies actituds i accions com les d’aquells que ens envolten.

Oferim aquest projecte per l’àmbit de lleure i educatiu per tal de apropar les bondats de l’aprenentatge teatral als nens i joves, ja que resulta molt adient per un aprenentatge lúdic i humanístic, que facilita la comunicació humana mentres s’apren jugant, jugant a viure.

Aquest es un projecte que pretén integrar el teatre a les escoles com a eina útil d’educació pels nens, com a assignatura humanística, ja que no és només la representació de una història.

El teatre té d’altres utilitats, com ara

  • l’aprenentatge de tècniques de relaxació,
  • pot motivar els alumnes de cara a l’estudi i el treball en equip
  • serveix per practicar la memorització i l’oratoria,
  • afavoreix  les dinàmiques de grup

Professors titulars

Eduardo Herrera  ha estat donant classes de teatre per escoles e institus per més de vint anys. Ha donat classes, entre d’altres, a l’escola Albèniz (Badalona), l’Institut Eugeni d’Ors, etc. Per aquests va crear les obres que s’havien de representar.

A més de la seva actrivitat docent, l’Eduardo es autor de teatre i guionista, actor i director de teatre. Crearà les obres per aquests alumnes, dirigint les classes i l’obra, proposant exercicis de cara la fluidesa de la interpretació i la dinàmica de grup.

Catalina Higuera es assistent de producció de les obres amb segell Escenaviva

A més de la creació e interpretació teatral, reuneix coneixements de música (solfeig i cant), dansa (ballet, flamenco, contemporani, tècnica Alexander),  i audiovisuals (direcció, gravació i muntatge).

Encarregada de coordinar les tasques de creació d’escenografia, vestuaris, maquillatge, així com de les parts musicals o ballades de les obres. També supervisa la posada en escena o les lectures del text. seguiment audiovisual pel càsting, making off i tècniques d’autoanàlisi mitjançant les gravacions.

Objectius:

Estimular la relació família escola; no nomès mitjançant la seva col·laboració, sino oferint representat el fruit de la feina d’aquests alumnes.

Fomentar l’il·lusió dels nens per la feina en equip, la pràctica del català, l’exercici de la democràcia i el gust per l’estudi a través d’un aprenentatge lúdic, com ara el teatre.

Fer reflexionar sobre la convivència i la tolerància, amb un lloc per tothom.

El teatre també aporta una sèrie de coneixements inherents al seu estudi, que tenim en conte a l’hora de practicar a classe, exercicis per la veu, per la ment i el cos, tot jugant.

  • Exercicis de respiració per la relaxació i projecció de la veu.
  • Estímulant de la imaginació per la creació, la concentració, la memorització i la intencionalitat.
  • Expressió corporal (llenguatge no verbal).
  • Lectura, puntuació, comprensió, vocalització i interpretació del text.
  • Dins de la creació de la història es treballaran l’imaginació, l’escolta, el debat moderat, la combinació d’idees i el consens.

Teatre a mida: Opcions de personalització.

A Escenaviva oferim tallers de teatre amb continguts que s’adaptin completament a l’edat i nombre d’alumnes, així com es pot establir la durada que convingui.

També oferim tallers de Teatre en Castellà, i anglés si així ho sol·liciten.

Podeu obtenir el dossier amb més detalls sobre els tallers de teatre contactant amb nosaltres

Tallers de teatre Escenaviva

Et puc ajudar?